Frihet

Äntligen kan man rida på gärdet vid mitt stall, dock bara i 2 veckor ungefär då "bonden" plöjer det sen. Det tråkiga med stallet jag står i, att man inte har tillgång till åkern året runt. Men när man väl har det så njuter man!

Har ridet där ett par dagar nu och fy vad det finns spring i min dams ben. Känner hur hela hon laddar.
Igår fick vi faktiskt till ett riktigt lyckat träningspass, jobbade på volter.
Red rakt och gjorde en volt åt höger och sen åt vänster, så mycket omställningar , vilket damen tyckte var roligt.

Sen avslutade jag med att jag skulle galoppera när jag var nöjd med volterna, då fick hon ryck och tyckte att hon skulle bocka och studsa på stället. Ibland är hon knasig. Men fick en lugn fin galopp till sist.

NÖJD!Trött häst?

Nästan varje dag jag kommer till stallet ligger min tjej och sover. Det känns så grymt mot henne att försöka väcka henne. Hon tittar på mig med trötta ögon och jag brukar gå fram och klappa och pussa på henne!

Oftast får jag kämpa med att få henne att resa sig. Men när hon väl rest sig kurrar hon i hop sig och sträcker på sig, sen är hon pigg och glad och kommer fram med sitt fina ansikte och ska nosa på henne!
Fy vad jag älskar min tjej!


Hevos häst deoHar nu provat det i cirka 1 månad, och jag är nöjd. Isola är inte biten eller något. Köpte mig en ny igår, och hoppas att jag fortsätter vara lika nöjd!

Rekommenderas, då den inte innehåller farliga ämnen.

Skritt i skogen

Igår vart det skritt i skogen för min fina prinsessa! Hon har vilat och ätit upp sig nu i ett par veckor, och behöver sättas i gång. Så ska skritta i ett par dagar. Hon är så lugn och mjuk och allt. Känns inte som min häst. Men hon är underbar.
Trodde att hon skulle vara en tickande bomb, men hon är super lugn. Jag red i alla fall en runda som ma rider in i en skogsdunge och kommer ut på andra sidan. Rätt så kort, så jag gick runt i skogen och forma henne runt träd.

Fick även trava i panik, då det var en stor svart surrande sak som satte sikte på oss. HAHA.Bild från igår.

Spånpellets

Jag har testat ett nytt strö till Isola, spånpellets. Vilket är både billigare och hälsosammare för hästarna. En så länge har jag bara lagt in 2 säckar, blandar ut det med spån till en början.

Ska åka och köpa lite mera idag, och sedan lägga in. Jag tycker det är och verkar sjukt bra. Ser ju ut som spån, lite finare och mindre dammigt. + att när man mockar kastar man inte lika mycket rent pellets som vid mockning av spån.

Så jag hoppas jag fortsätter vara nöjd!

RSS 2.0