Bilder tagna för exakt 1 år sedan

Dom här bilderna tog jag på Isola i hagen för 1 år sedan. Sjukt att det var snö då och allt. Nu är det inte en flinga snö på backen, det är 6,6 + grader kl 20 8 9 på morgonen, kommer jag få någon vinter alls?Helt sjukt!

Dagens fråga

Något jag är nyfiken på är hur alla hittar motivationen nu i höstmörkret?

Jag tappar alltid väldigt mycket motivation under hösten, just för det är så mörkt och tråkigt. När snön kommer, blir jag alltid piggare då det lyser upp under dom mörka dagarna.

När jag kommer hem från jobbet är det liksom as mörkt. Skulle verkligen behöva lite tips hur man hittar motivationen under dom mörka dagarna:

Så ge mig tips!! :D

Söndag

Idag är det söndag, och fy vilket tråkigt väder det är!

Hade tänkt mig att fota idag, men nej, för tråkigt väder. Idag SKA jag tömkörslongera. Är så tråkigt, för det är ALLTID folk på våran bana. HAHA, problem ja! Det hålls ju lektioner nästan varje dag, och då blir banan uppbokad, och att longera tar ju stor plats..

Har inte haft någon tid dom senaste dagarna att skriva. Har varit barnvat och så. :)

Vad har era hästar fått göra nu i helgen?

Dyng trött

Hej halloj!

Gud vad trött jag är... ska snart kurra ner mig i sängen med min hund tänkte jag!
Jobbat idag vilket gick bra, jobb i morgon med, sen tar jag helg!

Idag blev det en mysig uteritt med en i stallet. Vi var ute i cirka 30 min och skrittade i mörkret och snacka lite skit. Var super mysigt!

Jag hade ju skapligt galen häst idag, pigg, men det får jag ta. Varit så slarvig med hennes motion senaste tiden! fyfy...

I morgon ska jag tömkörslongera hade jag tänkt. Kanske pyntar till det med lite travbommar, få se :)

Det var allt jag hade att skriva idag. Men vad gjorde ni med era hästar idag?

Dagens kvälls fråga

Eftersom jag inte har varken några bilder eller någon roligt att skriva om kör vi på en "dagens fråga" , fast det blir mer kvälls fråga tycker jag!

Berätta det bästa och det sämsta med era hästar?


Isola;

BÄSTA; Att hon är den finaste bästa vän som finns. Hon gör mig alltid glad, piggar alltid upp mig. Hon tröstar mig alltid när jag mår dåligt. Skulle kunna skriva 100000 miljoner grejer, men det är det här som får mig att fortsätta kämpa.

SÄMSTA: Min häst har en kärlek till lera... lera ♥ Isola = sant. Det är bannemig det sämsta med Isola. Det kan i en hage inte finnas en enda synlig lerpöl, Isola är alltid lerig. Hon älskar verkligen lera!!

Skriv gärna och berätta vad som är det bästa och sämsta med era hästar? Är super nyfiken!
(har du inte en egen häst, berätta om din favorithäst)

Tummen ner

Idag var min första dag på jobbet , vilket gick helt okej. Satt i kassan hela dagen, så är skapligt trött i huvudet. Jobbade mellan 8-2 , skaplig tid. I morgon och fred blir det 10-4.

Eftersom jag sov så fruktansvärt dåligt natten som var, kände jag mig så jäkla förbaskat trött och omotiverad till allt som hade med ridning att göra. Först tänkte jag att jag skulle tömköra på volter, men det sket sig, då banan var uppbokad i 2 timmar för lektioner. Så blev lite rykt och gos för skruttan idag!

Har så dåligt samvete att jag varit dålig med Isolas motion, ja jag får jätte dåligt samvete faktiskt. Jag vill att hon ska hållas igång 4-6 dagar i veckan minst, absolut minst 4 dagar. Brukar ligga på 5 dagar i genom snitt.

Men det är bara att kämpa på, i morgon ska jag nog rida ut eller tömköra på volter!

Nya dojor

Nu har Isola sulor + nya dojor, blev så fint så! Ska köpa mig broddar här någon dag tänkte jag. Ska även köpa mig en broddnyckel + en sån som gör rent i broddhålet. :D (kommer inte på vad det heter....)

Har ni sulor och broddar under vintern? Har ni satt dit det ännu?


I morgon börjar jag jobba. Ska bli riktigt roligt att komma igång. Tjäna lite egna pengar. ;)

Har även avbokat min ridlektion på tors. Kände inte för det, och Isola har gått dåligt senaste dagarna. Men i morgon är vi påt igen!

Hovslagar dax

Idag kommer min hovslagare ut igen. :) Dax för vinterkittet då, vilket är sulor. Dock är jag osäker om jag ska sätta på broddar, känns ju skapligt onödigt, när det inte ens är halt ute... får se hur jag gör!

Hörs sen!Bild tagen av mig på Isolas hovar förra vintern.

Något alla borde tänka på

Jag satt och klickade runt på olika bloggar och kom till en blogg som hittat ett väldigt bra inlägg.
För att komma till bloggen och inlägget jag hittade det här på, klickar ni här.


Det fick mig verkligen mina tankar att hoppa igång! Luften för hästarna är verkligen A och O.


Påminnelse nu i kylan...

 

Nu när det börjar bli kyligt ute tänkte jag passa på att påminna er om något viktigt - luften!

 

För att hästen ska kunna prestera på topp måste deras andningsorgan fungera perfekt, och hästar är mycket känsliga för dålig luft. I ett stall med dålig ventilation är luften kraftigt förorenad, av damm från foder och strö, och av gaser från gödseln. Det kan leda till irritation, infektioner, allergiska reaktioner, och nedsatt prestationsförmåga.

 

 

Det är det minsta dammet, som inte ens syns, som är farligast - det följer med ner i lungorna och orsakar skada. Stalluften kan alltså kännas och se ren ut, men ändå vara mycket förorenad. Tänk då hur ofta vi faktiskt känner att luften är dålig i ett stall...

 

 

Alltså, ju närmare uteluftens "renhet" man kan komma, desto bättre! Hästar är ju varken känsliga för drag eller kyla. Människans nedre kritiska temperatur, alltså när vi börjar frysa, är +27 (förutsatt att vi är nakna och sitter stilla då... ) För en häst (en 500 kilos genomsnittshäst) med vinterpäls är det -30, sommarpäls -10, och nyklippt -2 grader. Ja ni förstår ju vad det innebär, om vi täcker hästarna för att vi fryser så blir det lite tokigt. De gränserna gäller så länge hästen har mat att äta. Det är så de håller värmen naturligt. Om hästen nu inte har fri tillgång på grovfoder så går det ju så klart utmärkt att täcka hästen så behöver man inte oroa sig för det.

 

Att hästar är känsliga för drag är en myt, 10 sekundmeters vind går bara ner ett par millimeter i pälsen. Dragiga stall ger bra luft, däremot :)

 

Så stryp inte ventilationen bara för att det har blivit vinter. Håll öppet så mycket det bara går i era stall, så får vi friska och pigga hästar. Att vi fryser är en annan sak, och det kan vara en god idé att frostskydda vattnet så att man slipper bli styrd av det.

Källa.

Tycker det var ett vettigt inlägg, vad tycker ni?


Jag ser varje dag folk som stänger dörrar, för att just dom fryser.

Jag är med och tävlar

Blir mycket "jag är med och tävlar" nu, men nu ska jag bannemig vinna ;)För att komma till tävlingen , klicka på bild.
För att komma till tävlingen, klicka på bilden.


Jag är med och tävlarKlickbar bild.

Köplista

Några saker som jag suktat efter ett tag är;


John Whitaker benskydd, 499 kr.John Whitaker ridbyxa, mend röda detaljer. 799 kr.

Detta skulle jag inte tacka nej till! Funderar på att unna mig det när jag blir rik!

Följ min blogg med bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

kapppiiish?

Ny vecka, nya tag

Hej halloj!

Då var det måndag igen, vilket betyder ny vecka och nya tag.
Jag blev super nöjd med Isolas klippning igår. Hoppas det hjälper mot svettet ;)

Planer denna vecka? Idag och i morgon ska jag njuta av mina sista dagar av ledig het, då jag på Ons börjar jobba. Ska äntligen bli skönt att tjäna ihop lite egna pengar, då jag har några grejer jag suktat efter till Isola. Kan visa i ett annat inlägg! Självklart är Isola även inplanerad i mina planer. ;)

Planera idag med Isola?
Jag hade tänkt mig att rida ut eller att tömköra med lösa tömmar. Får se hur jag känner sen och hur Isola känns.

Nyklippt

Lite bilder från idag;


Klippning

Jag har bestämt mig för att klippa Isola som sagt. Det blir gjort idag, då jag fick låna maskin och hon som ska hjälpa mig kunde idag. :D WOOHOO!!

Jag fick bra med tips tyckte jag när jag frågade och har kommit fram till hur jag ska göra:

Hon svettas ju väldigt mycket på halsen + där sadelhjorden sitter. Därför ska jag raka henne där.

Fick jätte bra tips av en som heter Camilla. 2 inlägg som hjälpte mig mycket är;
http://camillahastskotare.blogg.se/2011/november/att-klippa-hasten-varfor.html
http://camillahastskotare.blogg.se/2011/november/att-klippa-hasten-vilken-frisyr.html

Inlägget då hon skrev "vilken frisyr" så hittade jag 2 st som jag ska ungefär göra;

(bilderna tillhö Camilla. Blogg; http://camillahastskotare.blogg.se och inlägg - klicka här.)

Jag tänkte mig något sådant.
Fast rakat där sadelhjorden sitter med. Hoppas Isola går med på det här och att det blir bra. :D

Hoppade

Skulle skrivit det här igår, men eftersom mitt internet inte ville vara kompis igår, blev jag arg och somnade vid 8, haha.

Men igår blev det hoppning iaf.
Satte upp 2 små kryss på 50 cm. Så fort vi kom ut på banan kände jag hur taggad Isola var. Hon var inte sådär lugn och fin som hon brukade. Men efter att jag värmde upp och jobbade henne lite skänkelvikning, volter och så, så blev hon sitt gamla lugna ja igen.

Tills vi började hoppa. Hon skutta över hindrerna och hade riktigt kul. Jag hade med kul!! Hon blev så övertaggad att hon var tvungen att tvärnita och hoppa på stället och busa. HAHA, söti.

Jag lät hindrerna ligga på 50, och nöjde med mig det, då vi inte hoppat på länge. Isola blev väldigt svettig, så har bestämt mig för att raka henne. Ska få låna en klippmaskin, och ska bara se så dom som ska hjälpa mig kan. :)En bild från i våras när vi skuttade.


Lördag

Idag är det lördag. Vet inte vad jag ska hitta på med Isola idag faktiskt. :)
Jag är jätte sugen på att hoppa, men det är roligare när man har något med sig som kan vara banpersonal HAHA ;)

Skriver sen vad jag hittade på med damen.


Vad har ni gjort/ska göra med era hästar?

Lite tips tack

Nu är det såhär att jag funderar på att raka Isola, då hon väldigt lätt blir svettig då hon ser ut som en lurvkorv. Hon har redan hur tjock päls som helst. ;)

Jag vill inte göra en helrackning, utan kanske en halv. Jag tänker mig vid halsen och där sadelhjorden ligger. Vad tror ni om det?
Tror ni det skulle bli bra? Hur hade du gjort?

Jag är inte så insatt i klippning faktiskt, och kommer självklart ta hjälp. Men det är ju jag som avgör hur hon ska vara klipps. ;)

Dressyr

Idag var det dax för dressyr lektion, vilket gick bra idag med. :)

Vi övade på att flytta henne svagt åt sidan, med att "kapa" hörnen som jag kallar och flytta ut henne till långsidan. Kanske är svårt att förklara. Sedan jobbade vi även på volter, med att ställa, flytta ut henne rätt osv.

Idag var hon verkligen på humör för dressyr, vilket jag med var. Hon har blivit så duktig min snutt! Det känns verkligen att vi tar stora kliv fram varje lektion! Det är så det ska vara tycker jag. Trivs verkligen med den tränaren jag har.

Något som är himla roligt med Isola, mot slutet är hon verkligen yber lugn och böjbar. Och jag skrittar på långa tyglar och hon söker sig helt korrekt i formen. Jag gör halt med rösten, och jag flyttar henne inåt och utåt med sitsen. För ungefär 2 år sen, hade jag aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle funka!

Min fina.

Problem

Isola och Jag har ett litet problem, och hoppas jag kanske kan få några bra tips!

Problemet: När jag longerar henne i höger varv, lägger hon sig gärna inåt i traven. Alltså lutar sig inåt med kroppen och då får hon inte riktigt med sina bakben Det gör att hon väldigt lätt snubblar till, och jag vill verkligen inte att hon ska snubbla och göra sig illa. Förstår ni hur jag menar?

Har ni några tips om hur jag kan göra så hon inte gör så?

Jag har lite teorier om vad det kan bero på;

Eftersom hon är fd travare, är det egentligen onaturligt för henne att springa åt det varvet, det kan bero på det att hon lägger sig så.

ELLER

Att hon helt enkelt är mindre musklad i det varvet. MEN hon gör inte så i ridningen eller när jag tömkör henne på volt, så det kan också bero på att hon inte får stödet hon vill ha, eller jag vet inte?

Så kom gärna med ider, tips eller vad er teori beror på. Vill ju kunna longera utan att hon snubblar och gör sig illa, så jag vill gärna kunna undvika att hon gör så, men kommer inte på hur.Bild från förra vintern.

Senaste dagarna

I söndags körde jag på långa tömmar igen, och det går verkligen bättre och bättre. Tränade på halter, igångsättning och även flytta åt sidan och tillbaka. Isola skötte det kanon, vilken duktig tjej jag har!

Igår blev det en skritt runda i skogen med en stallkompis. Var mysigt att bara skritta och snacka skit. :) Isola var dock lite taktig, men det gör inget, var ju typ as mörkt.

Idag blev det longering. Hon fick springa sig varm och go. Tycker hon blivit mycket bättre i longeringen mot förut. Körde på grimma och longerslina endast och tränade på avsakningar, halter, igångsättningar och så. Hon skötte det kanon.

Mer om det snart!

Söndag

Idag är det söndag, vilket betyder att det är ny vecka i morgon. Ibland tycker jag Söndagar kan vara skönt, vilket jag även tycker idag. Man kan ta det så lugnt och skönt enligt mig.

Igår blev det en tur i skogen och jag hade en häst på nålar som gick och frustade och såg massa obehagliga spöken överallt. Tottelilla då. Ibland är hon allt bra larvig.

Idag ska jag jobba på banan, vet dock inte en om jag ska rida eller jobba från marken, återstår att se. Är sugen på att fortsätta med lösa tömmar, då det gick så bra sist. Det återstår att se!

CIAO!

Jag är med och tävlarKlicka på bilden för att komma till tävlningen

Ut till stallet

Godmorgon!

Jag vaknade runt 10, och har nu  vaknat till och ska käka något innan jag sticker ut till stallet. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på med min fina, men det återstår att se :D
Är sugen på banan (ja ni hörde mig, som alltid föredragit att rida ut i skogen) är sugen på att jobba henne på banan. Men Tror att det faktiskt blir skogen, hon behöver det. Kanske ska jag passa på när det är ljust att rida. ;)

Igår var jag där och fixade allt, putsa på snuttan lite, sen for jag hem. Blev en hemmakväll med lite gottis och idol mys med min hund.

Men skriver sen om jag hinner, ska nämligen på 40 års kallas.

Vad hittar ni på med era fina idag då?

Ridlektion

Idag är det torsdag, vilken betyder dressyrträning för tränare och guuuud vilken fin häst jag har!!
Vi tränade igångsättningar idag, och min fina gör verkligen framsteg.

I skritten gick hon som en gud, hon har nog aldrig gått så fint förut?! Hon gick verkligen under sig, flyttade när jag bad om det, när jag gjorde halt behöll hon sin fina form och hon gick helt korrekt med huvudet. Min fina!

Man blir så lycklig när allt klickar, helt sjukt alltså. Känns underbart måste jag säga!!

Visst är den känslan underbar?

Hej holloj

Hejsan!

Välkommen till min nya blogg. Jag har bloggat på flertal andra bloggar och för några månader sedan bytte jag till myshowroom, men kände att jag inte trivdes där. Jag förstod inte hur man gjorde designen på samma sätt som här. Först tänkte jag gå tillbaka till min för förra blogg, men kände att jag ville ha en ny. Som en ny start!

Vill ni läsa mina gamla bloggar kan ni gå in här och här.

Vem är jag då? Jag heter Sandra och är 19 år gammal, och kommer blogga om livet som ägare till mitt varmblods sto Isola Grande.

Isola är travtränad från början och har i sitt liv sprungit 32 lopp och vunnit 41 917 kr. Vad jag förstod från förra ägaren hade hon inte "vinnarskalle". Isola startade sitt sista lopp juli -05. Sen köpte några i Örebro henne och hade henne till 06, och då köpte jag henne. Så sen 31 april -06 har jag ägt henne.

Jag har valt att skola om henne till ridhäst, vilket har både gått bra och dåligt. Det har varit både skratt och tårar under åren, och jag har många gånger nått botten och tänkt att ge upp, men har då rest mig och försökt igen och varit starkare en någonsin. Och gud vad det är värt det.

Just nu tränar vi 1 gång i veckan dressyr för instruktör, och det går bara framåt, och det känns skönt. Isola är så villig att lära sig. Hon är den bästa vän man kan tänka sig.

Det var en kort presentation om vilka vi är. Undrar ni något, finns det ett kommentarsfällt och bara att fråga.
:)


RSS 2.0