Lever rövare

I förrgår när Sara hade Isola, så började hon plötsligt skena, Sara försökte få stopp på henne, men hon stängde typ av bettet. Sara tog till en grushög för att få stopp på henne för att det är väldigt halt och självklart obehagligt när hon gör så, och min knasiga häst klampar ju självklart över den och i den vevan råkade hon kliva på sig själv.

Så igår när jag åkte ut var hon väldigt svullen och öm. Så jag gjorde rent såret och smörjde och hade mig, och hoppas att det gått ner idag. Hon markerade iaf inte, vilket är bra :D

Så hon får stå nu igår och idag, sedan om det är bättre ska jag ut och gå med henne, allt för att det inte ska bli någon större grej.

Har svullnaden inte gått ner tills på sön kväll, rings veterinär ut till måndag.

Mörkt

Idag blev det en skritt ut i skogen med 2 st i stallet. Det var mysigt.
Var inte något spec som hände.

Allt gick bra och Isola var glad som vanligt, lite brottom hem bara. :)
I morgon har Sara Isola, och jag ska jobba!

Nytt

Häromdagen klickade jag hem ett nytt regn täcke till Isola. Jag tycker det var helt okej snyggt, en roligare färg hade inte skadat ;) HAHA.
Nej men hon är i behov av ett nytt fodrat regn täcke. Äger 2 st fleece fodrade, det ena är lite förstort så fick bli en nytt åt henne. :)549 kr kostar det, kan även tipsa att hööks har 20% på alla hund och häst täcken ;) Fram tills i morgon.

Jäkla lastbil

Igår skrittade jag ut med snuttis. Hon kändes lite nervig, men ändå helt okej. Trampa på bra. Jag tänkte bara rida en runda som jag kallar "till skylten" och sen vända, då jag inte riktigt var klädd för vädret prec.

När jag ska vända ser jag att en lastbil kommer på vägen (jag bryr mig inte, åker ju lastbilar förbi dagligen där lix) Och vad fan gör lastbilen då? TUTTAR på oss. Hur många bananer har lastbilsföraren fel egentligen?
Isola blev ju kanon rädd.

Slutade med att jag satt av och ledde henne hem. Kände inte att hon skulle skutta åt sidan och halka/ramla i diket, då kändes det bättre att sitta av. Efter ett tag blev hon iaf lugn och go som vanligt igen.

KÖRKORT

Igår var det äntligen min tur att ta det där förbaskade kortet! Är så fruktansvärd nöjd över mig själv och så känner jag en lättnad. Över att äntligen vara klar!

Så nu kan jag åka till och från stallet utan att behöva anpassa mig efter buss eller mamma och pappa. ;)

ÄR NÖJD!

Skritt i paddan

Idag blev det ett kort lugnt skritt pass i paddocken. Det blåste väldigt mycket + var mörkt , så vågade inte ge mig ut i skogen själv. Så körde igenom henne.

Jag testade om det gick att flytta med flyt åt båda hållen, vilket funkade kanon. Både korta och långa sträckor funkade väldigt bra idag. :)
Sedan när jag kände mig nöjd, körde vi stora och små volter, vilket med funkade bra. När hon kändes avslappnad och låg, var jag nöjd och skrittade av och gik in.

Det är skönt att allt verkade fungera som det brukar. Var ett tag sen jag kände igenom henne, så det var dax.
Jag är nöjd med snuttan!

Fast vart lite grinig när jag kom och såg att täcket var blött pga regn/snö, + att hon rullat med det ute och toppen på it så har hon självklart rullat när hon kommit in i boxen. Det blir inte roligt att göra rent inte!

Hej halloj

Tjabba!

Idag är det tis och jag börjar känna mig lite bekväm med att var ledig i 5 hela dagar. Men i morgon så är det jobb iaf. :)

Mina planer idag med skruttan är en skritt tur , då det inte finns så mycket mer att hitta på. I morgon blir det milt, så då ska jag mig på att göra något på banan, om den inte är hård fort. :)

Ni får se senare om jag kommer med ett glatt eller tråkigt inlägg. HAHA :D
Hoppas även att jag får paket idag, nu ska jag åka och ge hästarna lunch.

Vad ska ni göra med era hästar idag?

Ångest?

Jag har fått lite ångest över vilken padd jag ska köpa. Jag hade hittat en som jag kände "denna tar jag", men när jag satt och klickade runt hittade jag en till på samma sida.

Är det någon av märkerna/paddarna ni känner igen, skriv gärna för/nack delar. :DGrandeurpad - "En avlastande pad för bomfria sadlar. Ovansida i bomull, undersida i syntetisk ull.
Fickor med paneler och kanal."HAF PAD - "En avlastande pad för bomfria sadlar:
Helt i syntet med simpanova på undersidan.
Lättskött och bra andasegenskaper."

Båda paddarna kommer som sagt från http://corners.nu. Båda ligger på 1200 kr. Så har lite små ångest vilken jag ska ta...

Vilken hade ni valt?

Skritt

Isola har fått stå rätt så mycket den senaste månaden, pga att jag jobbat rätt så mycket. Men nu ska vi komma igång ordentligen. Men självklart börjar det med skritt pass. Vi har skrittat ut nu ett par dagar, tanken är att jag ska göra det idag och i morgon med.

Hon har varit rätt så pigg, men ändå duktig. Min fina tjej!

Det är dock
lite tråkigt att det ska vara så fruktansvärt hårt ute. känns inte som att man kan göra annat en att skritta ut... Trist, men sant.

Vad hittar ni på med era hästar när det är hårt i marken?

Bomlösa

Tänkte skriva lite om min bomlösa sadel, då jag fick lite kommentarer om den. Inte några dumma utan enligt mig ganska bra tips ändå.

Jag använder mig utav en freemax bomlös från börjes. Den kostar strax under 5000 kr och enligt mig så är det en prisvärd sadel. Jag sitter som en gud i den. Dock idag ångrar jag mig att jag köpte just en röd... skulle varit finare med en svart ;) men skit samma.Jag fick frågan om jag använder padd till den, eller om jag sytt in i schabraket och svaret är nej. Jag har en padd till den, men med den kan man lika bra slänga sadeln.. Den sitter så fruktansvärt dåligt. och jag tycker den sitter bra utan, + att Isola tris i sadeln.

Men även fast hon trivs och så tänkte jag köpa mig en padd, just för att se om hon "trivs" ännu bättre. Jag tänker lägga ner lite pengar på den, och skulle det vara så att sadeln inte ligger bra med den, så får jag sälja padden.1200 går denna på. Det är en grandeurpad som kommer från http://corners.nu.


I framtiden kanske jag köper mig skito inlägg och lägger in, då det ska vara väldigt bra. :)
Vi får se om det här blir bra eller inte!

RSS 2.0